Spa - Therapie

Spa-Therapie met DevaWij leven in een drukke en uitdagende wereld waardoor we vaak vergeten welzijn in ons leven toe te laten, te beleven en gewoon van het leven te genieten. Naast individuele lichaamsbehandelingen en samengestelde detoxkuren die lichaam, geest en ziel weer nabijer in balans brengen bieden wij ook Healing – behandelingen aan die ondersteund helpen volledig te ontspannen.
Ontdek de kracht van een met zorg uitgevoerde lichaamsmassage met warme handdoeken en medicinale kruidenoliën of met edelstenen, beleef de eeuwenoude wijsheid van Ayurveda en ervaar het vitaliserende effect in je lichaam. Maak vandaag nog een afspraak met je zelf en gun jezelf het moment von rust om de hectiek om je heen los te laten.
Vanuit Spa-Therapie bekijken we klachten op een andere manier dan in de reguliere zorg. Onze filosofie begint met het inzicht krijgen waar de disbalans zit en hoe de kracht van de lichamelijk en mentale situatie op het moment is. Vanuit deze visie bekijken we de klachten op een andere manier dan in de reguliere zorg. Samen maken we een plan op maat, waarin de voeding, detox, ontspanning, massagebehandeling en yoga samen een gehele therapie vormen - daardoor creëren wij ruimte voor welzijn en balans.

Spa-Therapie met DevaVoordelen van Spa-Therapie met Deva

Spa-Therapie balanceert het energieniveau van geest en lichaam en heeft een helende werking. Het verlicht pijn en brengt je in contact met je lichamelijke klachten. Het maakt je soepeler en leniger en kan zelfs tot diep op het bindweefselniveau effect hebben. Het verbetert je algemene kracht en het leidt tot lichamelijk welzijn en vertrouwen. Oefeningen uit de yoga leren je te focussen op het heden en creëren een goede balans tussen lichaam en geest.
Door de meditatieve oefeningen zorgt het voor innerlijke rust. Stressvermindering zorgt voor gewichtsafname en maakt de weg vrij om te luisteren naar je eigen
behoeften. Spa-Therapie met Deva is een aanbeveling voor iedereen die de verbinding wil maken tussen lichaam, geest en ziel. Daar waar je met fysiotherapie, oefentherapie of manuele therapie vastloopt, kan Spa- Therapie verdieping geven. Geschikt voor mensen die worstelen met depressie, angsten, slaapstoornissen, chronische pijn en zelfs levensbedreigende ziekten. Spa- Therapie bevordert een goede nachtrust, geeft rust en ontspanning, het verlicht en biedt balans in de verbinding tussen het lichaam en de geest. 

Folder Spa - Therapie
Ayurvedische constitutie test
Afsprakenformulier volwassene
Afsprakenformulier kinderen

Spa-Therapie met DevaSpa-Therapie bij rugproblemen

Deze vorm van Spa-Therapie is gericht op alle bewegingen van de wervelkolom en is daarmee specifiek aan te raden bij rugklachten, scoliose en als ondersteuning. Ook geeft het gelegenheid om na een lange dag werken je rug te rekken, je rug tot rust te brengen. In deze vorm van Spa-Therapie ligt de aandacht vooral bij het 'waarom heb je klachten', het in balans brengen van de rug- en buikspieren, het opbouwen van kracht, ontspanning en het aanleren van de juiste coördinatie- en ademtechnieken. De samen gestelde therapieplan  bevat zowel (krachtige) zon-elementen als (zachte) maan-kwaliteiten en biedt regelmaat en structuur aan spierversterking en het verminderen van rugklachten.

Spa-Therapie met DevaSpa-Therapie bij stress en burn-out:

Soms zit je zo vol met gedachten en spanning, dat je geen rust meer kunt vinden. Dan biedt Spa-Therapie je de mogelijkheid om alleen of in kleine groep te oefenen in ontspannen. Door de (zachte) maan-houdingen krijg je de rust en ruimte voor verdieping en verstilling. In deze houdingen kun je tot in je diepste lagen leren loslaten; zo kom je weer in contact met je zelfhelend vermogen en wordt de balans tussen je lichaam en geest hersteld. Naast de houdingen gebruiken we ook visualisaties, muziek en de lichaamsmassage met kruidenolies ondersteunt om tot een diepe en volledige ontspanning te komen. 

Spa-Therapie en kanker

Door ziekte verlies je snel de verbinding met jezelf. Je lichaam raakt uit balans van alle medicijnen. Spa-Therapie biedt je de gelegenheid om in een veilige omgeving de verbinding tussen je lichaam en geest terug te vinden. Bij deze vorm van therapie wordt je lichaam niet langer inzet voor een strijd, maar van thuiskomen. Warme handdoeken, kalme muziek en warme kruidenolie begeleiden je lichaam om tot rust en ontspanning te komen en je energieniveau te herstellen. Spa- Therapie ondersteunt het zelfhelende vermogen van lichaam en geest.